Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z nugatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonych orzechów laskowych 50dag
białko 2
cukru 100g
Rdzeń z 1 laski wanilii
łyżka mąki 1
Łyżki miel.cynamonu 1\\4
Masy nugatowej 110g
łyzka kakao 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z nugatem

Orzechy uprażyć.Piekarnik rozgrzać do 120 stopni.Białko ubić na bardzo sztywną pianę,stopniowo wsypując do niej cukier i dodając wanilię.Do piany dodać orzechy,mąkę i cynamon,wymieszać.Masę włożyć do rękawa cukierniczego z końcówką z okrągłym otworem i na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć okrągłe ciasteczka wielkości wiśni.Piec ok.20minut.Masę nugatową rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Odstawić,by lekko zastygła posmarować nią spody połowy ciasteczek,każde z nich skleić z drugim ciastkiem,lekko docisnąć.Ciastka ozdobić,posypując kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:45
Drugi przepis się już powtarza
christopher1 28.08.2010 11:44
Bajeranckie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak