Sposób przygotowania

Orzechy uprażyć.Piekarnik rozgrzać do 120 stopni.Białko ubić na bardzo sztywną pianę,stopniowo wsypując do niej cukier i dodając wanilię.Do piany dodać orzechy,mąkę i cynamon,wymieszać.Masę włożyć do rękawa cukierniczego z końcówką z okrągłym otworem i na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć okrągłe ciasteczka wielkości wiśni.Piec ok.20minut.Masę nugatową rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Odstawić,by lekko zastygła posmarować nią spody połowy ciasteczek,każde z nich skleić z drugim ciastkiem,lekko docisnąć.Ciastka ozdobić,posypując kakao.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bajeranckie
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Drugi przepis się już powtarza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !