Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 bułki
4 kotlety hamburgery drobiowe
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Bułki przekroić na połówki. Kotlety obtoczyć w
jajku z dodatkiem soli i pieprzu, poczym obtoczyć
w bułce tartej. Smażyć z obu stron na chrupko.
Gdy jedna bęzie gotowa przewrócić na drugą i
na wierzch położyć ser. Gotowe kotlety
położyć na połówe bułki. Cebulę pokroić w
piórka. Zalać łyżką oleju i zasypać 3 łyżkami
bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Usmażyć na
złoto. Poukładać na kotlecie. Dodać plasterki
pomidora i ogórka. Polać ketchupem i złożyć
bułkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.10.2010 00:53
Pycha, takie hamburgery.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak