Sposób przygotowania

Wymieszać mąke proszek do pieczenia i cukier puder, całośc przesiać. Dodać masło, zóltka smietanę. Zagnieść ciasto zawinąc w folie i włozyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić natluszczoną blachę, podpiec przez 10 min w temp 180 stopni. Jabłka obrać, podzielić na cwiartki, usunąc gniazda nasienne. Jabłka ułozyć na cieście rozbić jajko, zółtko utrzeć z cukrem i marcepanem, a z pozostałych białek ubić pianę. Pianę wymieszać z utartym zóltkiem mąka ziemniaczaną, cynamonem i rodzynkami.
Masę wylozyc na jabłka. Piec przez 50 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam marcepan w każdej postaci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !