Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 25 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
fanta o smaku pomarańczowym 150 ml
olej 1/2 szklanki
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier waniliowy 5 torebek
śmietana w proszku Śnieżka 2 opakowania
maliny świeże 1/2 kg
kremówka 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy śmietanowiec

Mikserem utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym, w trakcie miksowania dolewać fantę a następnie olej. Stopniowo dodawać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. miksując na gładką masę, Caisto wyłozyc do natłuszczonej tortownicy. Piec przez 25 minut w temp 180 stopni ostudzić.
Masa: ubić mikserem śmietanę z cukrem waniliowym i Snieżką. Do masy dodac 2/3 malin wymieszać, rozsmarować na cieście. Wstawić do lodówki na okolo 3 godziny. Przed podaniem udekorować pozostałymi malinami...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

christopher1 28.08.2010 11:49
Polecam znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak