Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek na twardo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
koper świeży lub szczypiorek cienki do smaku
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
jajko 1-2 szt
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek na twardo

Jajka trzeba ugotować na twardo, następnie obrać i zetrzeć na tarce – jak do pasty jajecznej. Cebulkę pokroić w kostkę drobną i zeszklić na patelni, posiekać szczypiorek lub koper (kto co woli) wymieszać jajka ze szczypiorem, jajkiem surowym oraz bułka tartą. Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanej tłuszczem patelni, podawać z surówką już bez ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.04.2011 16:23
Bardzo fajny przepis.
Margo1 24.08.2010 16:20
naprawdę ciekawe
meredith 24.08.2010 15:40
smakowite :) zwlaszcza jak ktos lubi jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak