Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka nicejska

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka nicejska z sosem koperkowo-ziołowym świetnie sprawdzi się jako danie lunchowe lub obiadowe. Podawajcie ją z ulubionym pieczywem. 

Składniki:

Sałatka:

sałata lodowa 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
jajko 5 sztuk
fasolka szparagowa 30 dag
żółta i czerwona papryka 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
tuńczyk 1 puszka

Sos:

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
woda 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Porada

Do sałatki możecie dodać ulubione oliwki - czarne lub zielone.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka nicejska

  • przepis na sałatkę nicejską
  • sałatka z jajkiem i tuńczykiem

1. Jajka obrać i pokroić na cząstki.

2. Pomidory umyć, osączyć i pokroić na ósemki.

3. Fasolkę opłukać, obrać z włókien, ugotować do miękkości w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

4. Dymkę obrać, umyć i pokroić w plasterki z częścią szczypioru.

5. Paprykę oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski.

6. Pomidory, paprykę, jajka i kawałki tuńczyka ułożyć równomiernie na kawałkach sałaty. Posypać cebulą i szczypiorem. Polać sosem polskim koperkowo-ziołowym Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.11.2017 14:20
Ładnie się prezentuje i musi być bardzo smaczna : )
Wiktoria29 10.06.2016 21:46
bardzo lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak