Sposób przygotowania

Fasolę moczymy w wodzie przez całą noc.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z małą ilością oleju
Pęczak gotujemy aż będzie miękki, odcedzamy i wrzucamy na patelnię z cebulą.
Fasolę gotujemy do miękkości i wrzucamy na patelnię z cebulą i pęczakiem.
Pomidory obieramy ze skórki i drobno pokroione dodajemy na patelnię do reszty składników.
Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Paprykę myjemy, odcinamy górną końcówkę, wyjmujemy gniazda nasienne i wypełniamy farszem z patelni.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ciekawy pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    świetne pierwszy raz coś takiego widzę i jestem w szoku:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no w sumie czemu nie, fasola też może być
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra farsz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o ciekawe
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajna alternatywa dla ryżu, którego nie lubę w papryce...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !