Sposób przygotowania

1. Biszkopty przekroić tak, by z 2 powstały 4 krążki ( 2 czekoladowe i 2 żółte).
2. Ubić kremówkę, dodać żelatynę. Przez chwilkę jeszcze miksować (najlepiej na dwa razy: po pół litra, żeby za mocno nie stężała po dodaniu żelatyny).
3. 1 zółty krążek skropić sokiem z puszki brzoskwiń, nałożyć bitą śmietanę, pokrojony w plasterki banan,
4. Na plasterki bananów nałożyć następny, tym razem czekoladowy krążek. Skropić go sokiem ( z puszki brzoskwiń), nałożyć bitą śmietanę, pokrojone brzoskwinie.
5. Na brzoskwinie nałożyć kolejny krążek - żółty, skropić go sokiem, nałożyć warstwę śmietany, pokrojone brzoskwinie.
6. Całość przykryć kolejnym krążkiem, czekoladowym.
7. Tort posmarować cienką warstwą bitej śmietany,
8. Zmielić herbatniki. Posypać nimi boki tortu.
9. Górę tortu można udekorować tak, jak ja (patrz zdjęcie)

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ładna dekoracja i ciekawy przepis dzięki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ale dużo słodyczy:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    lubię takie torty ..lekkie i smaczne:) Twój wygląda pięknie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !