Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica kolorowa 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 jajek
ok. 80 gramów wędzonego boczku
1/3 czerwonej papryki
1 łyżka masła
sól, pieprz
zielona cebulka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica kolorowa 2

1. Masło roztopić na patelni.
2. Na patelnię wrzucić posiekany drobno, lub zmielony chudy wędzony boczek. Mieszać przez około 3 minuty, dodać jajka, czerwoną paprykę, zieloną cebulkę, sól, pieprz.
3. Mieszać tak długo aż jajecznica się zetnie i osiągnie pożądana konsystencję ( ja wolę, kiedy jajko jest mocno ścięte)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 25.10.2010 11:25
pięknie kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak