Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
pr. do pieczenia łyżeczka
mąka ziemniaczana łyżka
cukier 10 dag
masło 10 dag
jajko 2 sztuki
gęsta śmietana 3-4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Masło utrzeć z cukrem i mąką ziemniaczaną, dodając po jednym jajku. i łyżce śmietany. Domieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. żagnieść ciasto, rozwałkować, wyciąć oponki. W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz, smażyć na złoto, osączyc, obtoczyć w cuksze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.08.2011 08:18
super
christopher1 28.08.2010 11:58
Super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak