Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

200 gramów słonecznika łuskanego
0,5 l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny
2 kostki margaryny
pół szklanki rodzynek
banan 4 szt
Do dekoracji:
kawa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze słonecznikiem

1. Przygotować biszkopt czekoladowy.
2. Przygotować krem karmelowy: utrzeć kostkę margaryny, dodać gotowy karmel (mleko skondensowane), zmiksować. Dodać uprażony na patelni słonecznik. Wymieszać
3. Przygotować krem czekoladowy: utrzeć kostkę margaryny, dodać nutellę lub krem czekoladowy, zmiksować. Dodać rodzynki. Wymieszać.
4. Na biszkopt kłaść kolejno: krem karmelowy, czekoladowy, pokrojone w plastry banany, bitą śmietanę ( ubić kremówkę, dodać żelatynę, zmiksować).
5. Posypać kawą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.12.2011 00:32
dobre
lukoszek88 18.11.2010 23:30
mniam mniam
Dorota76 10.10.2010 22:57
Pyszne, uwielbiam to ciasto
Mati13 09.10.2010 10:36
bardzo ciekawy przepis! :)
christopher1 28.08.2010 11:58
Wygląda ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak