Sposób przygotowania

Por kroimy w plasterki(cześć białą) i układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby zakryć porządnie dno. Następnie posypujemy je kucharkiem. Filety kroimy wzdłuż na szerokie plastry i układamy na porach - przyprawiamy jak poprzednio kucharkiem oraz solą i pieprzem. Kolejnym etapem jest posmarowanie filetów majonezem (ilość jest dowolna w zależności jak kto lubi majonez - zaznaczam, iż przy większych ilościach potrawa robi się mdła). Na koniec posypujemy całość startym na grubej tarce żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 C około 30-40 min aż kurczak zrobi się miękki.
I już gotowe - szybko i smacznie.

WIĘC ŻYCZĘ SMACZNEGO

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !