Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet podw. z kurczaka 1
por (białe części) dosc duze 2
majonez 1
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z porami

Por kroimy w plasterki(cześć białą) i układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby zakryć porządnie dno. Następnie posypujemy je kucharkiem. Filety kroimy wzdłuż na szerokie plastry i układamy na porach - przyprawiamy jak poprzednio kucharkiem oraz solą i pieprzem. Kolejnym etapem jest posmarowanie filetów majonezem (ilość jest dowolna w zależności jak kto lubi majonez - zaznaczam, iż przy większych ilościach potrawa robi się mdła). Na koniec posypujemy całość startym na grubej tarce żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 C około 30-40 min aż kurczak zrobi się miękki.
I już gotowe - szybko i smacznie.

WIĘC ŻYCZĘ SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.08.2010 09:38
fajny przepis, muszę spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak