Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa duszona z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
marchew 2 szt
cebula 1 szt
por 0,5 szt
czosnek 1 ząbek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa duszona z warzywami

1. Marchew i cebulę pokroić w kostkę, pora w pół kółka.
2. Mięso dokładnie umyć, pokroić w kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą.
3. Gotować przez 20 min, zszumować.
4. Dodać pokrojone warzywa + przeciśnięty ząbek czosnku.
5. Dodać kostkę bulionową, tymianek, majeranek, sól, pieprz do smaku.
6. Dotować jeszcze 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.02.2013 06:46
dobra
gosia561 07.06.2012 11:23
ciekawe
Zofia12 24.08.2010 07:41
Każdemu smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak