Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 2-4 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z brzoskwiniami

Filety z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy je na płaty. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawami według uznania. Brzoskwinie z puszki kroimy w drobne kawałki. Na każdym płacie mięsa kładziemy kawałek brzoskwini i zwijamy oraz spinamy każdy dewolaj wykałaczką. Smażymy dewolaje na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 16.09.2011 10:39
jeszcze takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak