Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa 1
mleko 250 ml
natka pietruszki 10-15 g
szczypiorek posiekany 5-10 g
Kucharek przyprawa do potraw 5 g
masło 5-7 g
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1-2 g
jajko ugotowane na twardo 7

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z niespodzianką

Ugotowanych jajek nie obieramy. Razem ze skorupkami przekrawamy je wzdłuż (na pół). Wyjmujemy łyżeczką żółtko i białko, a skorupki odkładamy do miski. Wyjęte żółtka i białka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do dużej miski. Czerstwą bułkę moczymy w mleku a następnie wyciskamy i dodajemy do pokrojonych w kostkę jajek. Do miski z jajkami i bułką dodajemy: surowe jajko, posiekaną drobno pietruszkę, posiekany szczypior i masło. Doprawiamy do smaku przyprawą \"kucharek\" oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie bierzemy pozostawione skorupki jajek i napychamy je farszem. Dość dużą ilość oleju wlewamy na patelnię . Gdy się rozgrzeje kładziemy jajka i je smażymy (z jednej strony). Po usmażeniu trzeba je wystudzić i jeść. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak