Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki z szynki z chrzanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan śmietankowy 100 g.
majonez 3 łyżki
szynka konserwowa 30 dkg.
bulion warzywny 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 2 pokrojone w plastry

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki z szynki z chrzanem

Żelatynę namocz w 1/2 szkl. wody, podgrzej,rozpuść. Chrzan wymieszaj z majonezem
i 2 łyżkami żelatyny. Odstaw aż stężeje. Formuj z masy wałeczki, owiń je szynką i ułóż na półmisku. Resztę żelatyny wymieszaj z bulionem. między szynkę wkładaj plastry jajek i polej bulionem. Pozostaw do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 18.07.2013 09:45
pyszna przegrycha
misia53 04.10.2010 20:36
Już takie gdzieś jadlam i smakowało mi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak