Sposób przygotowania

ziemniaki pokroić w talarki i ułożyć na płaskiej patelni warstwowo, posypując każdą warstwę przyprawą do ziemniaków i pieprzem,około czterech warstw,polać ziemniaki oliwą z oliwek oraz dodać 50 do 100 gram wody,wszysztko to dusić na dużym ogniu pod przykryciem przez około 7 minut potem zmniejszyć płomień do minimum,mieszac drewnianą łopatką co 5/6 minut kiedy ziemniaki zmiękną wrzucić pokrojoną wczećniej w talarki kiełbasę, gdy ziemniaki upieką się na złoty kolor,zdjąć pokrywkę,dodać wcześniej ztarty ser żółty i zwiększyż płomień na około 4/5 minut i gotowe przepis na około 3 porcje czas przygotowania 45minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !