Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z ziemniakami i grzybami
Kroki postępowania
Posolić i gotować na wolnym ogniu.
kasza jęczmienna | 3/4 szklanki |
ziemniaki | 4 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziemniaki | 3 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Kostki rosołowe Kucharek | 1 szt |
skrzydełka kurczaka | 2 szt |
nóżki z kurczaka | 2 szt |
porcja rosołowa | 1 mała |
grzyby suszone | 40 g |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
woda | 2,5 litra |
marchewka | 1 szt |
seler korzeniowy | 1/4 szt malej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: