Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyny Eli zapiekane pod kruszonką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 1/2 kg
cukier 6 łyżek
wiórki kokosowe 50 g
mąka pszenna 1/2 szklanki
masło 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny Eli zapiekane pod kruszonką

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.Z mąki,masła,kokosu i 3 łyżek cukru zagnieść kruszonkę.Jeżyny włożyć do naczynia żaroodpornego,posypać 3 łyżkami cukru i na górę rozsypać kruszonkę.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,tak długo aż kruszonka się zrumieni(około 30-35 minut).Podawać po wyjęciu z piekarnika.Smacznego!

szklanka=250 ml

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.04.2012 09:43
mniam
czekoladka_m 02.02.2012 12:48
zjadłoby się:)
oliwkowa
oliwkowa 23.10.2010 13:46
Polecam przepis
wedith1 22.10.2010 09:11
Pomysłowo!
christopher1 28.08.2010 12:06
Super - polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak