Sposób przygotowania

Margarynę roztopić,przestudzić,dodać wszystkie składniki (3 szklanki mąki,1 szklanka cukru,,1 cukier waniliowy,proszek do pieczenia,jajka) i wymieszać.Ciasto wyłożyć na blachę (wyłożoną pergaminem)i włożyć do lodówki na pół godziny.Umyte i odsączone śliwki przekroić na połówki i wyjąć pestki.Z 2 szklanek mąki,2/3 szklanki cukru,masła i 1 cukru waniliowego zagnieść kruszonkę.Wyjąć ciasto z lodówki.Na cieście rozłożyć śliwki (skórką do dołu) i posypać kruszonką.Piec 40 minut w temp.180 stopni C.Po ostudzeniu,ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Ja nie sypałam, bo u mnie nie lubią bardzo słodkiego ciasta.

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pięknie wygląda a smakować musi wyśmienicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !