Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 dag żeberek,
4 marchewki
2 pietruszki
liść selera
natka koperku
0,5 kg fasoli
2 łyżki śmietany 30%,
2 łyżki mąki
Przyprawa uniwersalna kucharek-, sól,
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka na żeberkach

żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe- gotować na wolnym ogniu , jak fasolka będzie w miarę miękka dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować, jak jarzyny będą miękkie rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować , przyprawić do smaku przyprawami,, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 04.02.2013 14:08
pożywna zupka
Ela15 07.08.2012 16:38
apetycznie wygląda
mdepfs 03.02.2011 14:27
jedna z moich ulubionych zup :)
gusia1000 08.01.2011 00:28
Znakomita, pożywna zupa, tylko ją robić i jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak