Sposób przygotowania

żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe- gotować na wolnym ogniu , jak fasolka będzie w miarę miękka dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować, jak jarzyny będą miękkie rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować , przyprawić do smaku przyprawami,, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomita, pożywna zupa, tylko ją robić i jeść.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    jedna z moich ulubionych zup :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pożywna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !