Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane steki karkowe teriyaki podane z lekką sałatką z pomidorów malinowych i cebuli czosnkowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Steki

karkówka wieprzowa 40 dag
sos tariyaki 6 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Sałatka

pomidory malinowe 3 sztuki
cebula czosnkowa 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane steki karkowe teriyaki podane z lekką sałatką z pomidorów malinowych i cebuli czosnkowej

1. Mięso dzielimy na 2 kotlety. Lekko rozbijamy tłuczkiem przez folię (steki mają być grube). Nacieramy pieprzem kolorowym. Olej, sos teriyaki oraz słodką paprykę dokładnie mieszamy w misce. Wrzucamy steki, dokładnie nacieramy marynatą, wstawiamy na minimum godzinę do lodówki.

2. Steki grillujemy po około 7-8 minut z każdej strony (na grillu lub patelni grillowej). W czasie, gdy się grillują przygotowujemy sałatkę: pomidory myjemy i kroimy w grubą kostkę, mieszamy z drobno posiekaną cebulką i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Gotowe steki układamy na talerzach z dużą porcją sałatki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 22:03
dobry kawałek mięsa ;)
Maridka19 18.05.2016 16:02
Pyszna propozycja na obiad :)
Ania321 18.05.2016 15:25
Smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak