Sposób przygotowania

W teflonowym garnku lub woku rozgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz startą uprzednio marchewkę. Gdy cebula się zeszkli dodać ugotowaną w osolonej wodzie soczewicę. Składniki wymieszać, gotować chwilę. W tym czasie pokroić morele w kostkę. Morele wraz ze szpinakiem (mrożony 1 opakowanie, świeży - całe liście)dołożyć do gotującej się zupy - przemieszać i dodać sok jabłkowy. Gotować koło 20 minut, Rekomenduje delikatnie zmiksować całość. Można dodać także czosnek- jednak przy karmieniu piersią uważałabym na ten składnik Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    oj nie dla mnie zielono brzmi mało apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna214

    wygląd może mało apetyczny, ale smak... palce lizać, no i dawka witamin dla mamy i maluszka :-)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Przekażę przepis koleżance:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania50

    no w koncu cs dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    o jej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    o jej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !