Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany boczek z polędwiczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 80 dag
polędwiczka z sarny 1 sztuka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany boczek z polędwiczką

Boczek natrzeć przyprawami, odstawić na 24 h do lodówki. Polędwiczkę również oprószyć przyprawami. Polędwiczkę zrolować w boczku, owinąć ściśle bandażem. Wrzucić do osolonej wody z zielem i liściem laurowym i gotować ok. 2 godzin. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 18.04.2012 15:30
super
LuKaSz4761 18.04.2012 15:30
super
anulka69 17.11.2011 14:10
lubię boczek
Jaheira11 10.08.2011 23:34
pyszności
Smakosz6 26.10.2010 11:48
może być inna-wg uznania:P
annamariakowalczyk3 23.09.2010 07:16
mniam,
Anna189 23.08.2010 20:12
CZY INNA POLĘDWICA MOŻE BYĆ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak