Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny ok. 1l
cebula 4-5 dużych
wino białe wytrawne 100 ml
ząbki czosnku 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule i czosnek obrać, czosnek pokroić w cienkie plastry, cebule w nieduże pióra i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, dolać białe wino. Odmierzyć ok. 1 litr wywaru, dodać do niego podsmażoną cebulę z czosnkiem, dodać 1 łyżeczkę majeranku, pieprz i sól i zagotować. Gorącą zupę zmiksować. Można podawać z 1 łyżką jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.11.2016 15:13
http://www.sowarobert.pl/przepisy/zupa-cebulowa-z-serem-gruyere/
krokus 17.05.2016 12:10
smaczna zupka
bartek8585 16.05.2016 23:51
ale ekstra!
Kolorowa 16.05.2016 21:59
Pewnie pyszna !
Renata9 16.05.2016 21:49
Smaczna zupa
sezamek 16.05.2016 21:39
chętnie spróbuję :)
adelajda 16.05.2016 19:44
Moja ulubiona zupka :)
Ela427 16.05.2016 16:56
pyszna zupa
AZgotuj 16.05.2016 15:33
Uwielbiam tą zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak