Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Mięso mielone przekładamy do miseczki,dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebule,jedna startą na drobnych oczkach marchewkę oraz ryż ugotowany na sypko (najlepszy paraboliczny ) ; całość doprawiamy do smaku pieprzem,solą i przyprawą do mięsa mielonego. Z tak otrzymanego farszu lepimy kuleczki wielkości piłeczki do golfa :)
Nasze kuleczki podsmażamy na oliwie z oliwek,postarajmy się zrobić to z każdej strony (próbowałam też gotowanych ale jakoś te podsmażane maja większe wzięcie :))

Wodę z octem gotujemy na małym ogniu,dodajemy do smaku liść laurowy ,ziele angielskie (ja daje dosłownie 3-4 kulki),i troszkę gorczycy,marchewkę pokrojona w plasterki i cebulę w drobne piórka. Całość gotujemy jakieś 20 min. Po odstawieniu z ognia dodajemy do smaku trochę cukru żeby zalewa nie była zbyt kwaśna.

Podsmażone kuleczki,razem z oliwka przekładamy do wysokiej miseczki i zalewamy taką gorącą marynatą. Gotowe !

Najlepiej smakuje po jakiś 2-3 dniach kiedy mięso przejdzie na wskroś smakiem zalewy!

Idealnie nadają się na zimne zakąski . SMACZNEGO !!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i jest na rozdrabniacz:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !