Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny jogurtowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 7 dkg
jogurt naturalny 1/2 szkl
jajko 2 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka pszenna 15 dkg
cukier 12 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
skórka z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny jogurtowe

Margarynę rozpuszczamy. Do przestudzonej margaryny dodajemy jajka, jogurt naturalny, miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , sól , cukier, cukier waniliowy oraz skórkę otartą z cytryny, miksujemy. Gotowe ciasto nakładamy do foremek na babeczki 3/4 wysokości foremki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.09.2016 09:54
bardzo smaczne
Patrycja33 19.08.2016 10:10
bardzo dobre:-)
Alex_M 18.05.2016 06:22
dobre muffinki :)
gusia1000 18.05.2016 02:29
Na pewno dobre.
Franciszek 16.05.2016 14:03
pyszne do kawy
pestka 16.05.2016 13:13
lubię takie słodkości
Goya 15.05.2016 23:44
uwielbiam mufinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak