Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
seler naciowy 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
bulion 2 szklanki
cebula biała 1 sztuka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik pieczarkowy

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, dusimy na maśle. Kiedy będą miękkie podlewamy bulionem. Zaprawiamy mąką i śmietaną, dodajemy seler, doprawiamy do smaku.
Podajemy z mięsem np. mielonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak