Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello

upiec biszkopt, nasączyć rumem (1/2szklanki) lub pończem:
3/4 szklanki wody
olejek rumowy
4łyżki cukru

MASA:
ubić:
*1/2litra śmietany kremówki 30%
* dwie śnieżki w proszku

Do ubitej smietany dodać 150g. wiórek kokosowych oraz rozpuszczoną (przestudzoną) białą czekoladę wymieszać dokładnie i połozyć na biszkopt. Posypać wiórkami lub jeżeli ktoś lubi to płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 22.05.2012 10:59
również robię podobne ciasto:)
wiola28a 29.05.2011 09:38
super
Karolcia12 11.12.2010 11:58
koniecznie spróbuje :)
iwona332 06.09.2010 11:20
pyszne jest
Natalia/tubisiek 24.08.2010 07:45
robię podobne ciasto, pyszne jest :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak