Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 2 opakowania
śmietana 30% 0,5 l
galaretka truskawkowa 2 sztuki
truskawki świeże
wafel tortowy 2 sztuki
śnieżka 2 opakowania
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Biszkopty układamy na tortownicy (można dać więcej) lub np. zrobić biszkopt.
Wafel łamiemy na niewielkie kawałki, kruszymy i posypujemy biszkopt. Śnieżki miksujemy ze śmietaną, dodajemy tężejące galaretki. Na wierzch układamy truskawki lub też inne lekkie owoce. Wierzch polewamy np. pomarańczową galaretką Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak