Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ananasowe(duża blaszka)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ananasowe(duża blaszka)

BISZKOPT:
*4 jajka
*1/2 szklanki cukru
*1 szklanka mąki tortowej
*1łyżeczka proszku do pieczenia

CIASTO WIÓRKOWE:
*4białka
*1 szklanka cukru
*20dag wiórek kokosowych
Białka ubić z cukrem na sztywno dodać wiórki kokosowe i upiec na foli aluminiowej

KREM:
*4 żóltka
*1 puszka ananasów
*1/2 paczki budyniu śmietankowego
*1 łyżeczka cukru
*1 łyżeczka mąki
*1/2 kostki kasi + 1/2 kostki masła
Odlać sok z ananasów do szklanki(uzupełnić wodą do pełnej szklanki jeżeli trzeba). Na tym soku ugotowac budyń z cukrem i z mąką.
Po ostudzeniu zmiksować z żółtkami z kasią i z masłem. Wymieszać z drobno pokrojonym ananasem
Biszkopt nasączyć spirytusem posmarować masą i na wierz ciasto kokosowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 31.10.2011 20:46
pyszne
Jaheira11 03.09.2011 20:20
zapowiada się pysznie
iwona332 15.09.2010 22:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak