Sposób przygotowania

BISZKOPT:
*4 jajka
*1/2 szklanki cukru
*1 szklanka mąki tortowej
*1łyżeczka proszku do pieczenia

CIASTO WIÓRKOWE:
*4białka
*1 szklanka cukru
*20dag wiórek kokosowych
Białka ubić z cukrem na sztywno dodać wiórki kokosowe i upiec na foli aluminiowej

KREM:
*4 żóltka
*1 puszka ananasów
*1/2 paczki budyniu śmietankowego
*1 łyżeczka cukru
*1 łyżeczka mąki
*1/2 kostki kasi + 1/2 kostki masła
Odlać sok z ananasów do szklanki(uzupełnić wodą do pełnej szklanki jeżeli trzeba). Na tym soku ugotowac budyń z cukrem i z mąką.
Po ostudzeniu zmiksować z żółtkami z kasią i z masłem. Wymieszać z drobno pokrojonym ananasem
Biszkopt nasączyć spirytusem posmarować masą i na wierz ciasto kokosowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    zapowiada się pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !