Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka z suszonymi pomidorami i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
suszone pomidory 5 szt
ser feta 0,5 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 łyżeczka
olej do smażenia 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z suszonymi pomidorami i fetą

Mięso nacinamy wzdłuż, tak aby powstał płat, rozbijamy tłuczkiem delikatnie. Przyrządzamy marynatę: mieszamy sól ziołową z papryką i 1 łyżką oleju. Nacieramy mięso i odkładamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Na polędwiczce układamy suszone pomidory i plastry sera feta. Zawijamy w rulon - możemy pomóc sobie wykałaczką lub sznurkiem.

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.05.2016 08:58
fajne danie
jagoda5913 13.05.2016 00:35
dobry pomysł
Renataj 12.05.2016 21:25
Fajny pomysł na smaczny obiad:)
agnieszka214 12.05.2016 19:02
Bardzo lubię takie mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak