Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z migdałami po hiszpańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 50 dkg
oliwa 4 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
migdały 8 łyżek
szynka wędzona 5 dkg
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z migdałami po hiszpańsku

Kroki postępowania

1

Szpinak opłukać , odgotować, odcedzić.
Krok 1 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto
2
Czosnek drobno posiekać.
Krok 2 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto
3
Migdały obrać , drobno pokroić
Krok 3 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto
4
Szynkę drobno pokroić
Krok 4 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto
5
Na wolnym ogniu rozgrzać oliwę i smażyć przez kilka minut czosnek, stale mieszając. Wyjąć czosnek
Krok 5 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto
6
Wrzucić migdały aby lekko się zarumieniły
Krok 6 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto
7
Dodać ugotowany szpinak, szynkę, doprawić solą i pieprzem i natychmiast podawać do stołu.
Krok 7 - Szpinak z migdałami po hiszpańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.05.2016 11:22
Interesujący przepis.
Benita 12.05.2016 10:18
uwielbiam szpinak pod każdą postacią
RenataZ-et 12.05.2016 09:19
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak