Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina krótko smażona z grzybami shimieji

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
marchew 2 sztuka
Anyż nasiona Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżki
ryż 100 gram
grzyby suszone 1 opakowanie
szczypiorek 2 łyżeczka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina krótko smażona z grzybami shimieji

Mięso pokroić w paseczki i zamarynować ok 60 minut w sosie sojowym. Marchew pociąć w paseczki. Na rozgrzany olej wrzucić mięso, dodać przyprawy i smażyć na bardzo dużym ogniu, dodać marchew,czosnek na koniec umyte grzyby shimeji ( mogą być inne ) . Podawać z białym ryżem. Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.05.2016 11:07
pyszne mięsko
Grazyna0211 12.05.2016 10:51
ciekawe danie
Ola1984 12.05.2016 10:40
Apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak