Sposób przygotowania

Dokładnie umyć ziemniaki, ale ich nie obierać. Następnie przekroić je na pół. Delikatnie wydrążyć środek małą łyżeczką tak aby po brzegach zostało ok. 1cm. Wydrążony miąższ kroimy w drobną kosteczkę podobnie jak szynkę, ser, cebulę i szczypiorek. Obranego ze skórki pomidora kroimy w ósemki. Ziemniaki i cebulę podsmażamy na oliwie i mieszamy z pozostałymi składnikami farszu. Następnie przyprawiamy do smaku według uznania. Do całości można dodać suszone zioła. Połówki ziemniaków układamy na blaszce i napełniamy je farszem. Pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni. Z jogurtu wyciśniętego przez praskę czosnku przygotowujemy sos i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem polać sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    pychota :) muszę spróbować :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Damian19

    oo, ciekawe ;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bardzo lubię jadam bardzo często
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna125

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !