Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z salsą paprykową

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
ketchup 3 łyżki-paprykowy
pomidory suszone w zalewie 8 dag
ser żółty 8 dag
sól do smaku
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z salsą paprykową

Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy ketchupem paprykowym, oprószamy solą, dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 07.05.2016 10:08
Super przepis
krokus 06.05.2016 23:33
smaczne takie roladki
afrodyta 06.05.2016 22:58
Smacznie i kolorowo - tak jak lubię :-)
berys18 06.05.2016 10:45
świetnie wyglądają
Maridka19 06.05.2016 09:01
Takie roladki to muszą smakować:)
Iwusia 05.05.2016 22:32
soczyste, smaczne mięsko
wwwiolka 05.05.2016 21:48
Bardzo fajny przepis.
wyattearp 05.05.2016 21:25
świetnie wygląda
cukiereczek 05.05.2016 19:10
coś pysznego
benka 05.05.2016 18:12
Chętnie bym taką roladkę zjadła :)
Ola1984 05.05.2016 18:10
Przepysznie wyglądają :)
Wacław 05.05.2016 18:04
apetyczny obiad :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak