Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z pianką z nutą czarnej porzeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche x 2

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 0,5 szkl
masło 200 g
żółtko jajek 4 szt

krem

białko 4
krem do karpatki 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Dodatkowo

dżem porzeczkowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z pianką z nutą czarnej porzeczki

Wszystkie składniki na ciasto (składniki są na 2 ciasta ,z których wychodzą również dwa ciasta )zagniatamy dzielimy na 4 części.Smarujemy dżemem i pieczemy w temp 175 stopni przez 15 minut . W między czasie ubijamy piane z białek z dodatkiem cukru pudru i mąki ziemniaczanej. Każdą część piany dzielimy na 2 części i smarujemy nimi podpieczone ciasto..
Wkładamy znów na 15 minut.
KREM ; gotowy krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .
Przekładamy 4 części ciasta kremem .Odrobiną kremu smarujemy wierzch i posypujemy np wiórkami.
Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.05.2016 17:26
ciekawe ciasto :)
Motorek 05.05.2016 19:17
fajne ciasto
Bernadeta1 05.05.2016 17:59
uwielbiam ciasta z kremem kaparkowym a jeszcze czarna porzeczka, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak