Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, polać wrzątkiem i obrać ze skóry. Każdą z nich przepołowić, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w grubą kostkę. Przełożyć owoce do garnka, zasypać cukrem, podlać odrobiną wody i gotować na małym ogniu przez 25 minut. Odstawić na 5 godzin.

Limonkę sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Dodać do brzoskwiń. Wymieszać i postawić garnek na małym ogniu. Do gotującej się konfitury dodać starty cynamon. Gotować jeszcze przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików. Starannie zakręcić i pasteryzować konfiturę przez 3 minuty.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    pycha, limonka i brzoskwinia, super pomysł.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !