Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenno-żytni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
mąka żytnia 0,5 kg
drożdże 5 dkg
sól 1,5 łyżeczki
olej 4 łyżki
miód 1 łyżeczka
woda 3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni

W dużej misce wymieszać drożdże, mąkę pszenną, ciepłą wodę i miód , zagnieść aż powstanie gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na 1 h do wyrośnięcia. Następnie dodać sól, olej i mąkę żytnią ponownie zagnieść na jednolite ciasto. Wyłożyć do formy keksówki i odstawić na 1 h. Piec w 180 st około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.11.2013 15:12
pyszny domowy chlebek
Motorek 18.09.2013 09:56
najlepszy domowy
IZABELA29 30.12.2012 09:02
zawsze pyszny
ben-ka 29.12.2012 07:58
prosty przepis,muszę spróbować upiec taki chlebuś.
Anna152 11.09.2012 07:30
mniam
Barbara/zuza22_85 21.05.2012 22:19
pyszny bez chemii
Krystyna32 01.05.2012 06:10
super
angelika14 19.02.2012 18:12
smaczny i delikatny chlebek
matii6 17.04.2011 20:30
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak