Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirowo-czosnkowy indyk z makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy bez kości 200 g
makaron 200 g
czosnek ząbki 2
imbir 1 kawałek
śmietana 2 łyżki
woda 1/2 szklanki
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: imbirowo-czosnkowy indyk z makaronem

1. makaron ugotować z solą i kurkumą, odcedzić, przelać zimną wodą,
2. mięso pokroić w kostkę, przyprawić,
3. czosnek i imbir obrać, drobno pokroić, podsmażyć na oliwie,
4. na patelnie dodać mięso, obsmażyć,
5. dodać wodę i śmietanę, dusić kilkanaście min,
6. na patelnie wrzucić makaron, przyprawić, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, chwilę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 01.12.2011 10:08
apetyczne
Ewa104 10.02.2011 10:25
Lubię takie smaki i imbir.Tyle,że jak ktoś nie wie ile go dodać, to może przedobrzyć.
eli_555 22.01.2011 23:39
pycha danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak