Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 1,2 kg
marchewki 2 szt
seler naciowy 3 łodygi
cebula 1 szt
rozmaryn świeży 2 gałązki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Serduszka oczyścić, opłukać i osączyć. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć serca.
Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto
2
Marchewki obrać i pokroić w półplasterki. Seler naciowy na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto
3
Gdy z serduszek odparuje woda dodać pokrojoną cebulę. Wsypać tymianek i rozmaryn. Całość smażyć kilkanaście minut.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto
4
Wlać dwie szklanki wody, dodać curry i kurkumę. Gotować kilka minut.
Krok 4 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto
5
Dodać pokrojoną marchewkę i gotować, aż będzie miękka.
Krok 5 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto
6
Wrzucić pokrojony seler i gotować, aż zmięknie.
Krok 6 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto
7
Jeszcze raz doprawić do smaku solą i pieprzem. Ja gulasz podłam z kaszą jęczmienną.
Krok 7 - Gulasz z serduszek drobiowych z marchewką i selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.05.2016 16:35
chętnie zjem taki obiad
AZgotuj 01.05.2016 11:57
mój syn uwielbiam taki gulasz - chętnie taki zrobię
Anna169Hosz 01.05.2016 11:06
Bardzo lubię podroby.
Aleksandra/Olcia 01.05.2016 10:48
wieki nie jadłam a uwielbiam serduszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak