Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinka z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie gotowego ciasta francuskiego
żółtko jajek
łyżki cukru pudru 2
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Choinka z bakaliami

Ciasto rozwinąć,pozostawić na papierze.Zbić wałkiem,rozwałkować,powtórzyć wszystko kilka razy.Wyciąć z ciasta trójkąt przypominający kształtem choinkę.Choinkę posypać cukrem pudrem przez sitko,posmarować żółtkiem,pokroić na mniejsze kawałki.Każdy z nich posypać bakaliami.Choinkę w całości przenieść na papierze na blachę.Piec w temp.200stopni przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.06.2011 08:33
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak