Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
mleko 1 szkl
olej 2 łyżki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
sól szczypta
jabłka 2-3 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Z podanych składników wymieszać ciasto na jednolitą masę na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka. Smażyć na oleju, gotowe placki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.03.2013 19:26
Pycha, bardzo lubię :)
ben-ka 05.08.2012 00:16
często robię racuchy bo jabłka obrodziły w tym roku:)
IZABELA29 04.08.2012 10:44
smak dzieciństwa
malaczarna23 07.02.2012 11:40
lubie
Barbara/zuza22_85 28.11.2011 17:55
bardzo lubie :)
IKrakowianka 09.03.2011 00:14
Wprost uwielbiam!
danusia19671 05.09.2010 13:31
Dodałabym sodę, albo proszek do pieczenia do ciasta, będą racuszki pulchniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak