Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na małe różyczki, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę przesmażyć na oleju. Filety dodać do cebuli, doprawić sola, kminkiem i utartą gałka muszkatołową, poddusić, posypać mąką. Do ryby dodać wywar pozostały po ugotowaniu kalafiora, zagotować, na końcu dodać jajka roztrzepane z mlekiem. Do gotowej zupy dodać ugotowany kalafior, drobno posiekaną zieleninę i od razu podawać na gorąco.

Komentarze

  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ja robię z głów karpi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    tez gotuje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !