Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany bakłażan

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cebula 1 szt
paryczka chili
kilka ziaren ziela angielskiego
ocet winny 0,3 szkl
woda 1 szt
cukier 2 łyż
pieprz 1,2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany bakłażan

Bakłazan tniemy w plastry i obsmażamy na patelni grilowej. Marynatę zagotwoać z cebulą pociętą w krążki. Układać w słoiku plastry i przekładać bazylią i kawałakami papryczki chili -zalac gorącą zalewą - pasteryzowac ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.07.2011 12:07
lubię bakłażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak