Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona zapiekana z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1/2 szkl
smalec 100 g
ryż 3/4 szkl
dżem z czarnej porzeczki 3 łyżki
cebula 250 g
kapusta czerwona 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona zapiekana z ryżem

Cebulę udusić z tłuszczem. Płynny tłuszcz zlać do emaliowanego garnka. Kapustę nałożyć do garnka i wymieszać z cebulą.
Na wierzch kapusty nałożyć warstwę wypłukanego ryżu, dżem z porzeczek, podlać wywarem mięsnym, garnek przykryć szczelną pokrywą i na małym ogniu gotować około 4 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak