Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałki z kurczaka na czerwono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczka 1/2 kg
pomidory 2-3
cebula
czosnek 2-3 ząbki
masło
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pałki z kurczaka na czerwono

Udka posypać ziołami oraz solą i pieprzem a następnie natrzeć je czosnkiem. Ostawić np. do lodówki w tym czasie paprykę i pomidory obrane ze skórki pokroić w dość grubą kostkę. Cebulę zaś w nieco mniejszą. Zeszklić ją na maśle a następnie dodać pomidory i paprykę. Chwilę poddusić. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego a na nie położyć delikatnie obsmażone pałki z kurczaka. Całość upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.08.2010 11:47
fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak